Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Restaurantul Elisabeta isi continua stagiunea cu o noua portie de concerte si spectacole

Vă propunem un concept cu totul și cu totul nou, rețeta unei experiențe inedite: peste 200 grame de parfum interbelic se presar 100 grame de arome îmbietoare ale preparatelor  unui chef bucătar iscusit. Se amestecă bine până ce se obține un produs omogen urmând ca apoi acesta să fie asezonat cu porții serioase de râsete copioase și cu talentul și vitalitatea unor actori desăvârșiți. Plating-ul va fi conceput conform ultimelor tendințe ale teatrului independent. Așa că, Restaurant Elisabeta vă invită la „Poftă de teatru”, într-un spațiu neconvențional în care orice gurmand de teatru se poate înfrupta atât din cultură, cât și din mancăruri selecte.


Primul spectacol din cadrul noului concept, din această stagiune, comedia „Crimă la Howard Johnson’s”, promite râsete copioase și distracție pe cinste. Autorii textului sunt Ron Clark și Sam Bobrick, iar regia este semnată de Marius Gîlea. Actorii, Alexandra Ioniță, Conrad Mericofer, și Marius Gîlea dau viată acestei comedii pline de situatii neprevăzute și neașteptate, abordarea este una tipică stilului american. Energie bună, umor de calitate, și actori remarcabili! O cameră de hotel… intenții criminale. Cine este victima și cine este criminalul? Dar când rolurile se inversează? Vă așteatpă un spectacol în care întâmplările incredibile și umorul actorilor vă vor face să râdeți pe săturate!

Totul se derulează  în perioada interbelică, iar reperul central al piesei este clasicul triunghi conjugal, soțul, soția și amantul. Miza este o tentativă crimă, iar locul – o cameră a Hotelului Howard Johnson. Planul de desfășurare  pare simplu și rapid: atragerea victimei într-o cursă și lichidarea ei, pentru ca cei doi făptași să poată trăi fericiți, până la adânci bătrâneți. Numai că, desigur, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea de la…hotel.

Pentru informaţii suplimentare, https://goo.gl/uDj1im

Bilete disponibile aici, https://goo.gl/hqNco1


În același timp, muzica de calitate a „Săftiței”, inspirată din unica atmosferă a anilor interbelici din zona balcanică vă cheamă la joc. În același timp, vă așteptăm cu bunătăți alese, de care vă puteți bucura pe săturate. Eleganța saloanelor noastre încărcate cu mai bine de un secol de istorie, alături de dedicarea noastră, garantează o seară memorabilă.

Marius Mihalache revoluționează muzica acestor vremuri prin abordarea diversificată a mai multor stiluri, cu iscusința unui maestro. Țambalul, prietenul său de o viață, dă tonul unui repertoriu vast, de la muzica clasică, folclor, muzică romanes, jazz și până la etno jazz.  Sub egida Balkanic Project, melodiile sale ne vor ajuta să redescoperim spiritul românesc interbelic.

Alături de Marius, pe scenă, va fi și soția sa, Arabela Nicolau, a cărei voci ne va purta înapoi în timp, pe vremea anilor ‘20, și ne va surprinde prin inflexiuni ce au dus la nașterea stilului abordat de întreaga trupă astăzi.

În aceeași măsură, Lorin, fiul lui Marius, va invoca la tobe, prin ritmuri antrenante, spiritul „balkanic” unic al trupei.

Titlul concertului, Săftița, este inspirat din folclorul românesc, pe care interpreții l-au adus pe ritmurile balkanice. Este un mix de sintetizatoare psihedelice alăturate țambalului, cavalului, flautului și alte instrumente clasice din folclorul românesc. Muzica tradițională românească combinată cu sonorități moderne face ca mesajul și esența folclorului nostru să fie transpuse într-un limbaj contemporan, universal.

Se prevede a fi o seară minunată, unică, interbelică, întrucât vom fi purtați în mahalaua curții vechi, acolo unde Săftița umbla desculta pe străzile pline de muzică și amor, cântând despre viața frumoasă a vremii, despre sufletele fanariote și dansurile primitive balkanice…

Pentru informaţii suplimentare, https://goo.gl/3VEJB8

Bilete disponibile aici, https://goo.gl/RjqAU6