Concertul "Craciun Vienez" - un regal muzical in ajun de sarbatori! - ❤️ Fashion8

Concertul „CRACIUN VIENEZ” cel mai reprezentativ eveniment muzical al sarbatorilor de iarna, sustinut de faimoasa orchestra Johann Strauss Ensemble, va avea loc si anul acesta pe data de 22 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, de la ora 20:00.

Cu o traditie de peste 16 ani pe scenele din Romania, orchesta Johann Strauss Ensemble condusa de carismaticul dirijor Russel McGregor va incepe pe data de 12 decembrie un turneu national in Romania, din Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Arad, Sibiu, Targu Mures, Oradea, Ramnicu Valcea si terminand la Bucuresti. Pe 20 si 21 decembrie, orchestra are programate doua spectacole si in Bulgaria.

Concertul „CRACIUN VIENEZ” cel mai asteptat eveniment ce vesteste sosirea sarbatorilor de iarna, aduce in fata publicului iubitor de frumos un repertoriu unic alcatuit din lucrari de muzica clasica ce apartin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor (Strauss, Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert sau Dvorak), valsuri sau arii de opera celebre. Sunetul tipic austriac, virtuozitatea muzicienilor si momente fine de umor, garanteaza un spectacol de neuitat.

Prim solist si dirijor al concertelor unice sustinute de Johann Strauss Ensemble este Russell McGregor talentatul si charismaticul dirijor al orchestrei celebrului palat Schonbrunn din Viena. Sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de opera, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi si multi altii.

Nascut in Oxford - Anglia, Russell a crescut si a facut primi pasi in muzica in indepartata Australie, loc in care s-a intors anul acesta pentru un turneu triumfal in cele mai mari centre cuturale ale acestei tari, totul culminand cu concertul din orasul natal, Brisbane si cel sustinul in Sidney, la celebra Opera House. In prezent Russel locuieste in Austria, tara care la adoptat si i-a recunoscut meritele artistice. Russell McGregor canta la o vioara fabricata de Carlo Giuseppe Testore in anul 1697, “sora mai mica” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadus Mozart.

Johann Strauss Ensemble este cu siguranta cea mai iubita orchestra de catre publicul din Romania, marturie stand zecile de concerte cu casa inchisa pe care aceasta le-a sustinut timp de 16 ani in cadrul deja traditionalului Turneu de Craciun.

Turneul national de anul acesta din Romania incepe pe 12 decembrie la Brasov la Teatrul Sica Alexandrescu, continua la Arad unde in 13 decembrie putem asculta orchestra la Filarmonica de stat Arad, pe 14 decembrie Craciunul Vienez ajunge la Timisoara la Filarmonica Banatul. Pe 15 decembrie, Cinema Florin Piersic din Cluj Napoca va gazdui mult asteptatul concert, iar pe 16 decembrie fiind randul Sibiului sa ii fie gazda la Teatrul Ion Besoiu. Pe 17 decembrie, Johann Strauss Ensemble ajunge la Targu –Mures la Palatul Culturii, pe 19 decembrie la Ramnicu Valcea la Filarmoica Ion Dumitrescu, iar pe data de 22 decembrie va incheia turnelul national cu o ultima reprezentatie in Bucuresti la Sala Palatului.

Fondata in anul 1985, orchestra Johann Strauss Ensemble este alcatuita dintre cei mai talentati muzicieni din Austria, multi dintre acestia fiind de nationalitati diferite, dar cu totii colaborand cu orchestre prestigioase din Viena, Linz sau Salzburg.

Sunetul tipic si unic austriac, plus o picatura de umor, stau la baza succesului international al acestei orchestre de virtuosi, aplaudata cu entuziasm de spectatori de pe toate meridianele. Johann Strauss Ensemble a reusit sa incante toata Europa prin perfomantele sale muzicale. S-au bucurat de reprezentatiile orchestrei spectatori din Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Bruxelles, Berlin, Zurich, Hamburg, Salzburg Linz si desigur, Viena. In turneul Australian muzicienii de la Johann Strauss Ensemble au fost numiti “Regii Valsului”.

Aflati pentru a saisprezecea oara in Romania, muzicieni de la Johann Strauss Ensemble vor completa un ciclu de concerte, ce i-au purtat de la izvoare si pana la gurile de varsare ale Dunarii, implinind astfel o calatorie reala pe valurile “Dunarii Albastre”.

Biletele pentru toate concertele din cadrul turnelului national “Craciun Vienez” se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro, ticketnet.ro, www.salapalatului.ro, www.bilet.ro si format printat la casa de bilete a Salii Palatului sau in magazinele Flanco, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay.

Parteneri media: Metropola TV, Revista Femeia, prwave.ro, e-femeia.ro, fashion8.ro, widemagazine.ro, certitudinea.ro.

Concert Craciun Vienez - 22 Decembrie 2022 la Sala Palatului

 

 

Concertul "Craciun Vienez" - un regal muzical in ajun de sarbatori! - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

NOUTATI IN SHOP: Incaltaminte

NOUTATI IN SHOPPING: Haine