FitFresh lanseaza meniuri personalizate pentru fiecare membru al familiei

De câte ori nu ți-ai pus întrebarea: oare ce mai gătesc astăzi? Iar răspunsul este și mai complicat atunci când trebuie să gătești pentru toată familia.

FitFresh are soluția care îi va împăca chiar și pe cei mai mofturoși, fie ei mari sau mici: meniuri zilnice cu 3 mese pe zi; meniuri vegane; meniuri de prânz pentru serviciu și meniuri special create pentru copii, livrate direct la tine acasă, în București și zonele limitrofe. Meniurile pot fi cumpărate individual, pe zi, sau se pot face abonamente săptămânale/ lunare. Fiecare fel de mâncare a fost testat și realizat cu ajutorul nutriționistilor, iar legumele folosite sunt cultivate de către sătenii din Valea Dragului, Giurgiu, în serele din fața fabricii unde se pregătește mâncarea.

“FitFresh este o întreprindere socială care investește în comunitatea de unde a pornit. Angajatii sunt din satul Valea Dragului, la fel ca furnizorii de legume. Astfel, fiecare meniu sau abonament susține direct atât afacerea, cât și comunitatea locală. Iar pentru ca binele să meargă mai departe, FitFresh va sponsoriza cu meniuri complete zilnice familiile defavorizate din comunitate. Ne dorim să putem ajunge să donăm cât mai multe meniuri și să acoperim nevoile tuturor familiilor fără posibilități din acest sat, pentru care uneori este foarte greu să pună pe masă chiar și un fel de mâncare pe zi”, declară Theodor Gutu, tânărul antreprenor din spatele brandului FitFresh.

Noutatea FitFresh sunt meniurile pentru copii, care pot fi comandate pe site-ul www.fitfresh.ro sub formă de abonament și acoperă necesarul celor trei mese principale, plus o gustare. Necesarul caloric al fetițelor între 2 și 8 ani este de 1.000-1.400 kcal/zi, iar al băiețeilor, de 1.000-1.600 kcal/zi. La vârsta preșcolară (5-8 ani), necesarul fetelor este de 1.200-1.800 kcal/zi, iar al băieților variază de la 1.200 la 2.000 kcal/zi. Felurile de mâncare preparate sunt create împreună cu dr. Laura Davidescu, medic specialist Igienă Școlară, master în Nutriție și Siguranță Alimentară și consilier Metabolic Balance.

“La vârsta școlară, necesarul caloric pentru fiecare meniu este asemănător cu cel a adulților, proporția de proteine fiind însă puțin mai mare, lucru explicabil prin faptul că avem de-a face cu un organism în creștere, care are nevoie de «cărămizi» pentru construcția de mușchi, oase, țesut conjunctiv etc. Perioada copilăriei și a adolescenței (2-18 ani) este, din punct de vedere al nutriției, una de tranziție și de formare a obiceiurilor alimentare, în care aportul inadecvat de nutrienți, cât și lipsa activității fizice pot avea drept consecință un exces de greutate sau chiar obezitate. Iar pe termen lung, ca viitor adult, alimentația incorectă din copilărie este un important factor de risc al unor boli cronice, precum diabetul zaharat tip II sau maladiile cardiovasculare. Din acest motiv este esențial ca părinții să-și învețe copiii să mănânce corect încă de la grădiniță”, declară dr. Laura Davidescu.

Meniurile sunt variate și construite în jurul valorii de 1.500 kcal, cu o compoziție echilibrată a nutrienților. Astfel, fiecare părinte va putea regla mesele cantitativ, după ce va oferi meniurile timp de o săptămână sau două copilului său. În cazul în care cei mici nu se satură sau, din contra, au nevoie de un nivel caloric mai mare, recomandarea nutriționistului este de a suplimenta meniului cu una dintre următoarele variante: un pahar de lapte, un fruct proaspăt, o porție de cereale sau un sandviș cu unt de arahide și leguma preferată. Gustările dulci ar trebui oferite ca desert, la finalul unei mese principale, și nu neapărat între mese, cu excepția cazului în care copilul face sport, iar atunci sunt binevenite imediat după activitatea fizică, însoțite de apă.

FitFresh are și o surpriză pentru primii 50 clienți care își fac abonament lunar: o consultație de 30 de minute cu dr. Laura Davidescu, online, pe zoom, Google Meets sau WhatsApp, în funcție de preferințele clientului. În cursul unei consultații de nutriție veți putea afla care este greutatea ideală, ce indice de masă corporală aveți și cum ar trebui să vă alimentați corect. În funcție de cele discutate, veți primi recomandări personalizate pentru a vă organiza mesele cât mai bine, astfel încât să vă îmbunătățiți starea de nutriție.