Conservele si pateul de ton, varianta castigatoare pe caldura foarte mare!

Cald, nu?! Prea cald… Azi salată de roșii, mâine tot salată, dar parcă ai mânca și ceva mai consistent.

Ceva care să fie nu numai gustos, ci și hrănitor, dar totodată ușor. O friptură. Hmmm… e drept, e bună, dar pentru asta e nevoie să aprinzi aragazul. Și se face căldură și mai mare… Dar la conservele de ton te-ai gândit? Că poți încropi cu ele ceva rapid, fără prea mare efort. Stai că îți spunem noi ce.
Îți spunem tot!

Salată cu ton, paste și porumb. Clasică. Sățioasă și gustoasă, bună de mâncat în orice moment al zilei. Ai nevoie de paste (penne, fettucine, fusilli sau farfalle), de conserve EVA Ton bucăți în ulei vegetal, EVA Ton bucăți în ulei de măsline, EVA Ton întreg în suc propriu sau EVA Ton mărunțit în ulei vegetal și de o conservă de porumb dulce. Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj și le scurgi. NU le clătești cu apă rece! De ce? Pentru ca peștele să se lipească de ele. Desfaci conserva de porumb, o scurgi și o adaugi peste pastele fierte și ton. În cazul în care ai folosit un sortiment de conservă de ton EVA cu ulei (vegetal sau de măsline), mai trebuie doar să asezonezi cu sare, piper și ce ierburi și condimente preferi. Dacă îți place să mănânci picant, fulgii de chilli sunt perfecți, dar merge bine și un ardei iute feliat în rondele subțiri. Însă dacă folosești un sortiment de ton în suc propriu, poți adăuga în salată și puțin ulei, la fel, vegetal sau de măsline.

Și zici că urmează să pleci la mare și vrei să dai jos două-trei kilograme ca să stea costumul de baie pe tine cum nu se poate mai bine? Am înțeles… De asta paste n-ai ales. Nu e nicio problemă, poți să mănânci conservele de ton fără nimic altceva, doar stropite din belșug cu suc de lămâie. Sau adăugate într-o salată verde. Asta înseamnă că vei prefera sortimentul de conserve EVA Ton bucăți în suc propriu. Este o alegere bună, pentru că bucățile suculente de ton sunt bogate în proteine și în alte elemente nutritive, dar au un conținut redus de grăsimi și calorii. Știi tu ce știi…

Când vrei să mai schimbi meniul dar tot sănătos să mănânci, uite că iar la ton ajungi. Și îți propunem EVA Pateu de ton, un produs cu o textură fină, tartinabil, preparat din fileuri de ton de cea mai bună calitate, fără conservanți. Se pretează de minune pe felii de pâine prăjită, pe lipie sau tortilla. Și cine nu te lasă să îți faci un wrap, folosindu-ți imaginația? Întinde pateul de ton pe lipie, pune peste el felii de ou fiert tare, salată iceberg tăiată fideluță și măsline kalamata fără sâmburi. Stropește cu suc de lămâie, împachetează și… savurează!

Și încă un truc, pentru serile în care în sfârșit e mai răcoare, vrei să te relaxezi și ai poftă să bei o bere: servește pateu de ton pe biscuiți sărați. Punem pariu că pe tot îl mâncați?