Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Eveniment Promenada Mall, sambata, 26 martie, ora 13:00, de Ziua Internationala a Epilepsiei - auditie Alexandru Tomescu

Sambata, 26 martie, de Ziua Mondiala a Epilepsiei, Cluburile Lions organizeaza in Bucuresti, Brasov si Cluj o actiune simultana de constientizare si informare generala asupra epilepsiei, cu scopul de a face cunoscuta importanta investigatiilor necesare depistarii ei, dar si a necesitatii crearii retelei de medicina pentru epilepsie.


Avem placerea de a va invita sambata, 26 martie, intre orele 13:00 – 14:00, la Promenada Mall, la recitalul de muzica clasica sustinut de violonistul Alexandru Tomescu pentru sustinerea acestei cauze, dar si pentru a aduce in atentie concertele pe care World Doctors Orchestra le vor desfasura in luna mai, in Romania, pentru a sprijini persoanele diagnosticate cu aceasta afectiune.
 
World Doctors Orchestra este un ansamblu muzical din care astazi fac parte in jur de o mie de medici, din peste 50 de tari de pe toate continentele, iar in Romania vor  sustine trei concerte in Cluj-Napoca – 26 mai – Casa Universitarilor, Brasov – 27 mai – Biserica Neagra si Bucuresti – 28 mai – Ateneul Roman.
 
Epilepsia este o afectiune neurologica in care celulele nervoase transmit semnale anormale care perturba activitatea cerebrala, iar diagnosticul corect se pune doar in urma efectuarii unei electroencefalograme (EEG) si a examenelor imagistice specifice.

Epilepsia afecteaza mai multe persoane decat scleroza multipla, paralizia cerebrala, distrofia musculara si boala Parkinson la un loc, fiind a treia cea mai frecventa boala neurologica intalnita dupa accidentul vascular si dementa Alzheimer. In plus, la fiecare patru minute, in lume, cineva este diagnosticat cu epilepsie.
 
In Romania, nu exista o statistica precisa a persoanelor care dezvolta crize de epilepsie. De aceea, la nivel national, se estimeaza ca exista aproximativ 400 de mii de persoane care sufera de epilepsie, insa doar 150 de mii sunt inregistrati si urmeaza tratament medicamentos.
 
Va asteptam sambata, ora 13:00, la Promenada Mall, la o auditie exceptionala a vioarei manuite de Alexandru Tomescu, dar si  pentru a va oferi mai multe informatii despre modalitatea de sprijinire a infiintarii retelei de telemedicina pentru epilepsie si concertele caritabile World Doctors Orchestra, sustinatorii cauzei dezvoltarii programului de telemedicina pentru epilepsie.