Smithfield Romania se alatura initiativei Asociatiei Acasa in Banat pentru pastrarea patrimoniului gastronomic unic: bucataria banateana

La masă în Banat: căutăm feluri de mâncare unice, din fiecare localitate din vestul țării

Asociația Acasă în Banat continuă proiectul „La masă în Banat”, o amplă inițiativă de documentare și promovare a patrimoniului gastronomic din zona Banatului.

Unicitatea gastronomiei zonei Banat provine din diversitatea gusturilor și rețetelor gastronomice specifice diverselor culturi care au creat istoria acestor locuri (slovaci, germani, maghiari, sârbi), în cadrul cărora carnea de porc crescut onest este la mare cinste.

„Fiecare localitate are o moștenire gastronomică proprie, de la rețetele simple pe care le făceau bătrânele ca să hrănească familia în fiecare zi, până la feluri de mâncare mai deosebite, făcute în tihnă, de sărbători. Tocmai această bucătărie face Banatul unic, dar trebuie întâi să redescoperim aceste feluri de mâncare ca să nu se piardă, apoi să le promovăm pentru a deveni cunoscute și să fie pregătite mai des”, a declarat Nicoleta Trifan, vicepreședintele Asociației Acasă în Banat.

Cei care doresc să facă publică o rețetă de familie, sunt invitați să completeze următorul formular: LINK: shorturl.at/rFLQ4 

Smithfield România este, de peste 17 ani, susținător activ al tradițiilor locale, prin sprijinirea unei palete bogate de obiceiuri şi festivaluri unice, legate de calendarul tradiţional sătesc. În acest an, compania se va implica și în proiecte de prezervare a patrimoniului gastronomic atât de special al acestei zone. În perioada următoare, compania va demara, la nivel intern, o campanie de informare prin care dorește să implice angajații Smithfield România ca veritabili ambasadori ai acestui proiect. Contribuția angajaților va fi realizată prin documentarea foto -video a pașilor de realizare a unor rețete care încă se pregătesc în gospodăriile localnicilor din Banat și care au la bază carnea de porc Comtim, gustoasă și hrănitoare.

Prin brandul Comtim –Din tradiția familiei tale, Smithfield România și-a propus să ducă mai departe povestea memorabilă a cărnii de porc produse în Banat. Compania va aduce astfel un plus de valoare în comunitățile din județele Timiș și Arad, prin contribuția la popularizarea unor rețete speciale, din tradiția localnicilor! Bucătarii care vor găti rețete ce au la bază carne de porc, se vor bucura de sprijinul gustului deosebit al produselor Comtim. Smithfield România oferă Hrană bună. În mod responsabil.

Pe măsură ce sunt documentate, rețetele sunt publicate și puse la dispoziția publicului larg, atât pe pagina de internet dedicată (www.lamasainbanat.ro), cât și pe site-ul smithfield.ro și pe rețelele de socializare.

Despre Asociația Acasă în Banat
Asociația Acasă în Banat a fost înființată în 2018 și își propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănățean, să redescopere adevăratele valori ale acestor locuri: oameni buni și gospodari, case frumoase și poveștile lor.

Despre Smithfield România
Smithfield România este cel mai mare producător de animale din România și un lider în stabilirea celor mai înalte standarde de producție în industria alimentară din România.

Începând cu 2004, Smithfield România a dezvoltat un model de business sustenabil care oferă pieţelor din România carne de porc proaspătă Comtim și mezeluri Elit de cea mai bună calitate. Modelul de business integrat de succes „de la fermă până la consumatorul final”, include: producţia de furaje, operaţiunile de creştere porcine şi o divizie de procesare a cărnii proaspete și mezeluri, ce oferă consumatorului final produse de cea mai bună calitate.

Smithfield România și-a asumat rolul de lider în industria de creştere porcină, stabilind cele mai înalte standarde de bunăstare animală, dar şi în industria alimentară, producând în mod sustenabil carne de porc de cea mai bună calitate.