Dupa un prim an in care a atras mai mult de 50.000 romani si peste 1 milion de Euro pentru cauze ignorate, Asociatia Zi de Bine sustine primul proiect de sanatate emotionala pentru adolescentii din Romania: Teen Line

Începutul anului 2021 vine cu un nou proiect susținut de Asociația Zi de Bine, în colaborare cu Asociația Happy Minds: Teen Line, prima platformă de sănătate emoțională și de prim ajutor emoțional din România, dedicată adolescenților cu vârste cuprinse între 13 și 21 de ani, care va fi gata la data de 31 Ianuarie.

Apelând această linie, tinerii pot discuta liberi de prejudecățile celorlalți și pot primi asistență de specialitate. Mai mult decât atât, proiectul presupune și o platformă online cu articole și materiale video concepute de psihologi, pe înțelesul tinerilor. Suma necesară pentru întregul proiect este de 35.000 de euro, iar companiile care s-au angajat deja să susțină cauza sunt: Lidl România, Grupul EON România și UniCredit România. Acestea devin și parteneri strategici ai Asociației Zi de Bine pentru întreg anul 2021.

„Ne-am propus să dedicăm începutul de an unei generații pe care se pune uneori poate prea multă presiune. Adolescența este momentul în care viața se află într-o continuă schimbare, corpul se transformă, emoțiile explodează, iar cei din jur par a fi împotriva ta. Este vârsta la care începe să se resimtă presiunea din exterior, de la părinți cu așteptări ridicate, din familii complicate cu drame majore, la profesori lipsiți de răbdare și de înțelegere sau colegi care   interacționează prin bullying. Când lucrurile tind să devină atât de copleșitoare, le punem la dispoziție Teen Line, o platformă special gândită pentru tineri care să vină la pachet cu răspunsuri, sprijin și înțelegere”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

Prin proiectul Teen Line, asociația își dorește să facă un pas către tinerii care au nevoie de un sprijin real în unul dintre cele mai importante momente ale vieții lor, adolescența. Tuturor adolescenților din România, Asociația Zi de Bine le transmite mesajul că NU este nevoie să facă față singuri crizelor emoționale sau problemelor generate de anxietate și depresie, indiferent de mediul de proveniență și de condițiile de viață și le oferă o soluție la îndemână, un helpline gratuit, cu acoperire națională, disponibil 24/7.

„Asociația Happy Minds este formată dintr-o echipă de specialiști (psihologi clinicieni, psihoterapeuți, psihiatri, nutriționiști, avocați) pregătiți să vină în ajutorul celor care au nevoie de un sprijin în momente de răscruce. Generația tânără are nevoie de înțelegere, cunoaștere, îndrumare, răspunsuri și instrumente care să îi ajute să facă alegeri sănătoase pentru bunăstarea lor emoțională și pentru a ști ce au de făcut în cazul în care se vor confrunta, la un moment dat, cu depresia sau anxietatea. Dacă astăzi ne facem bine treaba, în 5-10 ani procentul de populație sănătoasă mental ar fi o realitate a României”, a declarat Yolanda Crețescu, Asociația Happy Minds.

Sărbătoriții lunii care rezonează cu această cauză o pot susține la rândul lor donându-și ziua de naștere aici:  ziuata.galantom.ro/fundraising_pages/create?id_project=1201

Alte metode prin care se poate susține suplimentar cauza asociației: www.zidebine.ro/doneaza 

Din martie 2020 și până în prezent, Asociația Zi de Bine a facilitat implementarea a zece proiecte sociale. Cauzele susținute de asociație au primit ajutorul a peste 50.000 de donatori persoane fizice și a 40 de companii, atrăgând donații de peste 1 milion de euro.

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro 

Despre Happy Minds

Happy Minds este un ONG specializat pe dezvoltarea de programe naționale de sănătate mintală, cu o abordarea unică a tipologiei depresive, „360 grade” – oferă suport psiho-emoțional prin Helpline; evaluează bunăstarea emoțională prin screening-uri online pentru depresie și anxietate; oferă program gratuit de psihoterapie pentru cazurile sociale.

Toate aceste activități se desfășoară sub umbrela depreHUB, primul hub antidepresie din România ce reunește serviciile de consiliere și terapie pentru prevenția, evaluarea, dignosticarea și tratamentul depresiei, lansat anul trecut de Happy Minds. În momentul de față, depreHUB asigură accesul la programe de sănătate mintală pentru copii, tineri, adulți și vârstnici, indiferent de mediu și condițiile de viață.
 
Despre cauzele anterioare susținute de Asociația Zi de Bine

– Căsuța Blondie, un centru de recuperare post-operatorie dedicat copiilor și prima cauza susținută în luna martie de Asociația Zi de Bine, a reușit să atragă 50.000 de euro și 11.349 de donatori. Suma a fost folosită pentru amenajarea și transformarea unei căsuțe într-un spațiu care permite îngrijirea copiilor în condiții sigure.

– Pandemia ne-a schimbat tuturor planurile. Așasar, în perioada martie-mai toate forțele au fost orientate către cei aflați în prima linie în lupta cu noul coronavirus, spitale, medici și pacienți, pentru a face un #scutpentruspitale. Pentru această cauză a fost strânsă o sumă record, 100.000 de euro și 35.000 de donatori. Totodată, alături de Auchan și Leroy Merlin a fost deschisă Unitatea de Suport Medical de la Chitila.

– Luna iunie a fost dedicată copiilor internați la Spitalul Clinic Grigore Alexandrescu și INSMC Alessandrescu-Rusescu, pentru care pereții exteriori ai spitalelor au prins culoare și au fost transformați în ZID de Bine. Suma strânsă a fost de 15.000 de euro cu ajutorul a 324 de donatori.

– Grădina Terapeutică, un proiect care a reușit să aducă zâmbete și speranță pacienților internați la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu din Bălăceanca. Cauza a atras 965 de donatori și 20.000 de euro.

– O dubiță transformată într-un Microduș a fost o idee îndrăzneață și atât de necesară pentru copiii care nu au acces la apă curentă și pentru care a face un duș adevărat este o raritate. Pentru acești copii s-au strâns 39.446 de euro, bani veniți de la 931 de donatori.

– În contextul actual, începutul școlii în luna septembrie a venit cu multe semne de întrebare, dar și cu o soluție pe care Asociația Zi de Bine a reușit să o implementeze rapid, O clasă în curtea școlii. 1.112 donatori s-au alăturat cauzei și s-au strâns 22.416 de euro.

– Cine ar fi crezut că un autobuz vechi, scos din circulație, se poate transforma într-un adevărat afterschool. Dar orice este posibil atunci când autobuzul este dedicat unor copii care au dreptul la o viață mai frumoasă. 47.334 de euro s-au strâns pentru Edubuzz și 1.099 de donatori.

– Iubirea care bate la ochi, o situație atât de familiară și prezentă în România și totodată o cauză pentru care se fac prea puține demersuri. Proiectul a strâns 58.734 de euro și a atras 5.280 de donatori.

– Proiectul lunii decembrie a venit încărcat de emoție și dorința de face mai mult și mai mult. Proiectul Perna cu tihnă, a fost dedicat bătrânilor care își petrec viața singuri și pe care cei apropiați, cu gândul de a-i proteja în fața virusului, au încetat să îi mai viziteze. Cu ajutorul donatorilor s-au strâns 80.000 de euro și 800 de bunici s-au bucurat de o pernă plină cu bunătăți.

– Cauza anului 2020: Renovarea Secției de Pediatrie IV – Boli digestive din cadrul INSMC. Proiectul Curățenie și Culoare se află acum în plină amenajare.