Conferinta "Pandemia prin ochii copilor" va avea loc online, pe data de 20 noiembrie, cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Copiilor - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
Conferinta "Pandemia prin ochii copilor" va avea loc online, pe data de 20 noiembrie, cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Copiilor

Asociatia pentru Dialog si Valori Universale (ADVU) organizeaza in data de 20 noiembrie, incepand cu orele 18:30, conferinta online “Pandemia prin ochii copiilor”, care celebreaza Ziua Internationala a Drepturilor Copiilor, aducand in discutie impactul masurilor impuse de pandemie asupra celor mici.

Conferinta se va desfasura pe Zoom si va fi transmisa si pe pagina de Facebook a Asociatiei iar participarea este gratuita.

Ce inseamna Ziua Internationala a Drepturilor Copilului?

In fiecare an, pe 20 noiembrie - pentru a marca adoptarea Conventiei cu privire la Drepturile Copilului - UNICEF sarbatoreste Ziua Internationala a Drepturilor Copilului. Cu aceasta ocazie, UNICEF si alte initiative interesate promoveaza respectarea drepturilor copilului si organizeaza campanii de strangere de fonduri pentru problemele cele mai presante cu care se confrunta copiii, astfel incat sa ofere sustinerea necesara ca fiecare copil sa se dezvolte la potentialul maxim.

Anul acesta, cand se celebreaza 31 de ani de la adoptarea Conventiei cu privire la Drepturile Copilului, ADVU organizeaza o conferinta pentru a atrage atentia asupra drepturilor acestora si pentru a redeschide aceasta discutie in comunitatea de parinti si profesori, mai ales in contextul actual.

In urma masurilor impuse de pandemie, si cei mici au avut mult de suferit. Sanatatea lor emotionala a fost influentata de starea de urgenta si de modificarea programului parintilor. Apoi, odata cu inceperea anului scolar, copiii s-au confruntat cu o noua provocare, scoala online si, pe langa acestea, nu si-au mai putut vedea prietenii si colegii si interactiona cu ei. Foarte afectati de aceasta pandemie au fost copiii cu dezabilitati si cei din comunitati defavorizate, acestia din urma resimtind cel mai profund problemele rezultate in urma dezechilibrului social.

Conferinta va incepe cu un discurs tinut de Rares Voicu, presedintele Consiliului National al Elevilor si apoi vor lua cuvantul Mariana Arnautu – Specialist Educatie, Irina Ismail - Director Comunicare al Asociatiei Conil si Mara Priceputu – Psihoterapeut. Evenimentul este moderat de Raluca Gaina, jurnalist Canal 33.  

Acesta conferinta este organizata de Asociatia pentru Dialog si Valori Universale (ADVU) in parteneriat cu Radio Itsy Bitsy si Lumina Institutii de Invatamant.

Parteneri media: suntparinte.ro, acasa.ro, Qbebe, Catchy, Revista Margot, Kidmagia, Recreativo, Fashion8.

Conferinta se va desfasura vineri, pe 20 noiembrie, incepand cu orele 18:30, prin ZOOM iar inscrierile se pot face pe site-ul advu.ro/evenimente.

Conferinta - Pandemia prin ochii copilor - va avea loc online, pe data de 20 noiembrie, cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Copiilor