United Way Romania se alatura miscarii Giving Tuesday si isi propune sa stranga 2000 de euro intr-o zi

Giving Tuesday este o zi în care cu toții avem ceva de dăruit celor care au nevoie de sprijin: timp, bani, bunuri sau aptitudini.

Dacă în luna noiembrie avem zile dedicate cumpărăturilor deja consacrate – Black Friday și Cyber Monday -, avem și o zi a bunăvoinței. În care încurajăm generozitatea și implicarea socială, pentru a-i sprijini pe cei mai puțin norocoși. Aceasta este ideea de la care a pornit Giving Tuesday, lansată în 2012, devenită, treptat, o mișcare internațională adoptată în peste 150 de țări. În România, Giving Tuesday se sărbătorește din 2017.

Giving Tuesday este marcată, de obicei, în ultima marți din luna noiembrie sau prima marți din luna decembrie. Anul acesta este pe 3 decembrie.

United Way România te provoacă! De Giving Tuesday, fă o faptă bună și ajută copiii din medii defavorizate să nu abandoneze școala. Abandonul școlar este o problemă a întregii societăți. Atunci când un copil sărac nu are haine și mâncare, nu are unde să își facă lecțiile și nici părinți care să îl poată ajuta, riscul de abandon școlar este imens. Pe 3 decembrie, de Giving Tuesday, ne-am propus să oferim unei clase de copii săraci haine groase, pentru a merge la școală. Vrem și putem, cu ajutorul celor mai generoși dintre voi, să strângem 2000 de euro, prin 1000 de SMS-uri a câte 2 euro fiecare.

Poți să faci și tu o faptă bună: marți, 3 decembrie, trimite VIITOR, prin SMS la 8844 și donează 2 euro, pentru ca un copil dezavantajat să poată merge la școală. Dacă primim 1000 de SMS-uri pe 3 decembrie, reușim să echipăm copiii dintr-o clasă întreagă cu haine groase de iarnă.

Marți, 3 decembrie, fii alături de noi, dă ceva înapoi comunității din care faci parte și îndeamnă-ți prietenii să facă la fel.

Despre United Way România
United Way România susține programe și inițiative sociale care îmbunătățesc viețile copiilor, adulților și vârstnicilor aflați în dificultate. Activitatea United Way România se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. Acționăm ca un organizator comunitar, mobilizând o rețea extinsă de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 10.500 de persoane în dificultate, cu susținerea a peste 3.000 de donatori individuali, 36 de donatori majori, 70 de companii şi peste 1.000 de voluntari.

United Way România este afiliată la United Way Worldwide, o rețea de aproape 1.800 de organizaţii locale din peste 40 de țări. În fiecare an, companiile partenere din toată lumea şi angajaţii acestora, donatori şi voluntari, contribuie cu peste 5 miliarde de dolari şi 25 de milioane de ore de voluntariat pentru ajuta oameni în dificultate să aibă o viaţă mai bună.