Top 3 cazuri de traumatologie tratate cu ajutorul remediilor homeopate - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
Top 3 cazuri de traumatologie tratate cu ajutorul remediilor homeopate

Homeopatia este o metodă de tratament care încurajează tendința naturală de vindecare a organismului.

Aceasta stimulează procesul de autovindecare la toate nivelurile, folosindu-se de forța vitală provenind din regnul animal, mineral sau vegetal.
    
Remediile homeopate dau rezultate în orice afecțiune, chiar și în cazul traumatologiei. În ce situații pot fi de ajutor? Iată ce spune Ileana Rândașu, medic homeopat și președintele Societății Române de Homeopatie:
    
„Metodele de tratament homeopatic iși pot aduce contribuția ca formă de tratament complementar sau adjuvant, în rezolvarea cazurilor de traumatologie. Iată un top 3 al acestora:
1.In contuzii care au loc în urma loviturilor cu un obiect bont sau în urma unei căderi,  cu apariția de vânătăi datorate lezării vaselor mici superficiale.  Se recomandă în aceste situații remediul homeopatic cu Arnica sau / și Bellis perenis. Acesta din urmă fiind indicată mai ales în contuzii la nivelul trunchiului sau al glandei mamare.
2.In entorse (leziuni ale aparatului capsuloligamentar si al tesuturilor moi periarticulare), se indică, în funcție de particularitățile cazului, Rhus toxicodendron, considerat medicamentul homeopatic principal al entorselor ce poate contribui la vindecarea leziunilor. In cazul unor leziuni  ligamentare mai severe, cu rupturi de fibre, se preferă medicamentul Ruta graveolens care se poate folosi alternativ cu Arnica. Bryonia se indică în caz de entorse cu dureri la cea mai mică mișcare a articulației afectate.
3.In fracturi (întreruperea continuității oaselor, după acțiunea unor factori traumatizanți), se indică medicamente care ajută la o mai bună consolidare, mai ales în cazul fracturilor cu consolidare întarziată. Medicamentul principal în aceste cazuri este Symphytum officinale (Tătăneasa), care se poate administra alternativ cu Calcarea phoshorica (fosfatul de calciu homeopatic). Symphytum mai este este indicat în dureri osoase sau ale periostului după traumatisme și în dureri ale bontului de amputație, ca și Hypericum sau Staphysagria.”
    
De ce Arnica este extrem de valoroasă în tratarea traumelor?  Pentru că are acțiuni antiinflamatoare și antiseptice. Aceasta stimulează procesul de regenerare al țesuturilor, grăbind vindecarea. Este la fel de utilă și în cazul traumelor emoționale, vindecând cu succes depresia, nevrozele sau palpitațiile, insomnia sau coșmarurile survenite pe fond traumatic.
    
"Remediile homeopate nu se substituie medicației convenționale indicate de către medicul ortoped. Cel mai eficient tratament poate fi stabilit doar de  către un  specialist homeopat", încheie Ileana Rândașu, medic homeopat și președintele Societății Române de Homeopatie.