Miscarea Wake UP militeaza pentru imbunatatirea imaginii femeii la volan

Zeci de femei au participat la workshop-ul „ Wake-UP” organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Salonul Auto Bucureşti, având ca teme contribuţia femeilor în domeniul auto şi prejudecăţile despre femeile la volan.

La întâlnire au participat femei de afaceri, polițiști, vedete și ambasadoarea campaniei „ Wake-UP”, Sonia Simionov.

Femeile la volan între realitate şi prejudecăţi a fost o temă larg dezbătută și susținută de reprezentantele sexului frumos prezente la workshop-ul „ Wake-UP”.

De la eveniment nu a lipsit nici Politia Română. Aceștia au vorbit despre comportamentul femeilor în trafic, despre faptul că toți conducătorii auto sunt egali în fața legii, fără a se face vreo discriminare.

”Polițistul rutier nu are nicio prejudecată, tratează cu aceeași egalitate atunci când oprește un conducător auto, sau o doamnă, sau o domnișoară. Siguranța tuturor participanților la trafic constituie prioritatea Poliției Române”, a declarat Claudiu Costea, Inspector Poliția Rutieră.

”Femeile nu sunt la fel de agresive ca bărbații, ci dimpotrivă sunt mult mai puțin agresive ca bărbații la volan. Femeile au mai mult respect față de ceilalți participanți la trafic și față de măsurile de siguranță”, a declarat Anca Cușmir, Comisar Inspectoratul General al Poliției Române.

Într-un domeniu revendicat de bărbaţi, multe femei încearcă să depăşească limite şi prejudecăţi dovedind abilităţi îndrăzneţe în automobilism. Laura Savu, iniţiatoarea Woman Rally, a demonstrat că femeile pot vibra la motoare puternice.

”Tema mi se pare una potrivită pentru mine, din această cauză am făcut efortul de a veni de la Cluj și sa fiu aici între voi. Nu consider ca  ar trebui sa fie asta o prejudecată, pentru ca eu sunt o persoana foarte stăpâna pe mine la volan și încerc sa încurajez toate femeile în acest sens”, a declarat Laura Savu, inițiatoare Woman Rally.

Câte femei lucrează astăzi în designul auto şi cât de mult răspund producătorii nevoilor acestora sunt întrebări la care a răspuns Roxana Ciuhulescu, Brand Ambasador şi fină cunoscătoare a domeniului auto.

”Sunt femei foarte puternice, care stăpânesc foarte bine volanul. Sunt femei foarte apte și de pe scaunul navigatorului, o avem pe Raluca și din punctul meu de vedere este cel mai bun navigator din campionatul nternațional de off road”, a declarat Roxana Ciuhulescu.

Evenimentul a fost organizat și susținut împreună cu Salonul Auto Bucureşti.

”A fost un workshop extraordinar, au existat multe dezbaterii, în urma cărora am avut ceva de învățat, sa fim puțin mai toleranți la trafic, sa fim mai responsali, sa ne respectăm unii pe ceilalți și sa avem grijă de noi”, a declarat Sorin Rădăcineanu, organizator Sab.