Cum sa ai un corp de... sirena

Vine vara, bine-mi pare si vreau sa ajung la mare – si iata cum se declanseaza in noi o dorinta arzatoare de a „intra in forma”.

Desi suntem constienti de insemnatatea, pe tot parcursul anului, a unui regim alimentar echilibrat, hai sa fim seriosi: aproape de fiecare data ne punem pe treaba abia cand ne apropiem de sezonul estival. De ce? Logic, pentru ca vrem sa ne scaldam in piscine racoroase si sa aratam cat mai bine in costumul de baie.

Este adevarat ca frumusetea este in ochii privitorului, dar la fel de adevarat este ca fiecare persoana trebuie sa se simta confortabil in propria piele, indiferent de standardele de frumusete impuse de societate. Ceea ce conteaza cel mai mult pentru corp si minte este sa functioneze in armonie si sa nu avem dereglari in organism, solutia pentru aceasta fiind sa gasim variante de nutritie care sa ne mentina corpul in parametrii „sanatosi”.

Unul dintre alimentele care isi pastreaza proprietatile nutritive este pestele, oricum l-am consuma (proaspat sau la conserva). Recomandarea zilei este tonul, o specie pe care o poti procura in orice moment al anului si pe care o gasesti intr-o varietate de sortimente.

Iata si seria de beneficii asupra sanatatii de care te bucuri consumand ton:
– capacitatea de a reduce tulburarile cardiovasculare
– stimularea cresterii si dezvoltarii
– scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol
– ajutor in diete, datorita numarului moderat de calorii
– capacitatea de a stimula sistemul imunitar, de a creste energia
– reduce inflamatiile din corp si inhiba deteriorarea membranei celulare

Toate acestea pot fi atribuite continutului impresionant de vitamine, minerale si compusi organici pe care acest peste delicios le inmagazineaza. Sa nu uitam nici de aportul de proteine si antioxidanti si de cantitatea mica de grasimi sau sodiu pe care il aduce consumul de ton.

Daca tot am adus in discutie proteinele si continutul redus de grasimi, sa stii ca tonul este un aliat in curele de slabire si in dietele echilibrate pentru ca aduce organismului tau o cantitate insemnata de vitamina C, zinc si mangan, toate fiind considerate antioxidante. Dintre toate elementele benefice pe care le intalnim in cazul tonului, vedeta este de departe seleniul, un bun stimulator al sistemului imunitar. O singura portie de ton ofera aproape 200% din necesarul zilnic de seleniu!

Esti mereu pe fuga? Nu-i nimic, poti sa iti prepari rapid un pranz delicios folosind tipul preferat de conserva. Iei o salata proaspata, cateva tomate, o mana de masline, o cutie de ton si gata, ai masa asigurata. Indiferent de preferintele sau poftele tale, gama de ton Eva de la Podravka este varianta:
– daca vrei o salata gata preparata, cu ingrediente delicioase, incearca salatele Eva: Dalmata, Mediteraneana sau pe cea Mexicana
– Vrei sa il folosesti in diferite retete? Dupa buget si gust, incearca tonul bucati, in suc propriu, in ulei de masline, in ulei vegetal sau tonul maruntit.
– Vrei doar o gustare? Incearca pateul de ton, intinde-l pe o bruscheta, adauga putina ceapa verde si bucura-te de un deliciu proaspat, de primavara!

Asadar foloseste-ti imaginatia!