Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Ce dans de nunta ti se potriveste, in functie de rochia aleasa

Primul dans oficial in doi este de multe ori atractia petrecerii de nunta.

Instructorii de dans de la Arthur Murray spun ca in alegerea acestuia ar trebui sa se tina cont si de lucruri mai subtile, cum ar fi… rochia miresei.

Pentru ca petrecerea de nunta sa fie perfecta, mirii planifica totul in detaliu cu multe luni inainte. Dansul celor doi a capatat tot mai multa importanta in cadrul petrecerii, fiind practic prima iesire oficiala a mirilor. Vitalitatea exprimata in timpul acestuia da tonul intregii petreceri. Tocmai de aceea, dansul trebuie sa fie perfect, insa nu neaparat din punctul de vedere al tehnicii.

Coregrafii Arthur Murray recomanda ca, in alegerea dansului, sa se tina cont, printre altele, si de rochia miresei deoarece anumite miscari nu sunt accesibile sau cel putin devin incomode in cazul unei vestimentatii care nu este compatibila.

„Daca rochia este sirena sau in forma de A, atunci recomandam rumba. Daca rochia este de tip printesa, atunci mirii ar trebui sa aleaga un foxtrot sau chiar un vals lent. Daca mireasa este mai nonconformista si poarta o rochie scurta sau alege sa se schimbe special pentru acest moment, atunci ar fi potrivita bachata sau un tangou argentinian. Tocmai pentru ca este dificil sa adaptam stiluri de dans diferite la vestimentatii diferite, nu recomandam colaje din mai multe stiluri. Exceptie fac, desigur, cei care au o anumita experienta sau care vin cu cel putin 3-4 luni inainte de nunta sa exerseze pentru un dans de nunta spectaculos”, a explicat  Andrei Fusea, profesor de dans in cadrul Studioului de Dans Arthur Murray din Bucuresti.

Indiferent de stilul ales, tendinta este insa ca dansul sa arate cat mai natural. De altfel, momentul va fi unul de succes daca mirii nu se concentreaza atat de mult pe tehnica, ci mai mult pe a savura clipa unica pe care o traiesc.

“Am observat, inclusiv la toate evenimentele de profil, ca tot mai multi viitori miri isi doresc sa arate natural, sa fie romantici. Nu isi doresc neaparat coregrafii sofisticate, ci sa transmita un mesaj simplu: ca sunt indragostiti, fericiti si ca isi doresc si ca invitatii lor sa se simta la fel”, a mai precizat Andrei Fusea.

Despre Arthur Murray
Istoria brandului a inceput in 1912, Arthur Murray fiind considerat un adevarat simbol american in dans, dar si in antreprenoriat, ajungand a doua cea mai veche franciza din SUA. Brandul Arthur Murray este renumit in intreaga lume avand cea mai extinsa retea de scoli de dans de societate, avand peste 280 de studiouri deschise in 24 de tari. Instructorii Arthur Murray colaboreaza adesea cu teatrele de pe Broadway si cu echipele de la Hollywood ajungand sa-si puna amprenta pe coregrafii din pelicule de referinta, precum Dirty Dancing, Beauty and the Beast, Scent of a Woman sau Dance with Me. Primul studio Arthur Murray din Romania a fost deschis in aprilie 2014, pe str. Nicolae Caramfil nr. 87.