DIESEL x DIESEL - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
DIESEL x DIESEL

Dragi Prieteni,

Când am ajuns la Diesel, fondatorul său, Renzo Rosso lucra la o abordare temporală unică a colaborării în modă: Diesel din trecut și Diesel din prezent.

Acesta studia modul de fuziune al etichetei autentice ȋn contextul și conform abordării anului 2021. Atunci și acum, împreună. M-am gândit, ce loc ar fi mai bun ca acesta pentru a începe? Am îmbrățișat această viziune și sunt mândru că am lucrat alături de el la amplificarea a ceea ce vedeți aici, astăzi. În anumite privințe, simbolizează la modul proverbial predarea unei ștafete; sărbătorim trecutul Diesel în timp ce ne îndreptăm spre o nouă eră și sunt încântat de direcția în care ne îndreptăm.

Diesel este renumit în toată lumea pentru rebeliunea, îndrăzneala și totodată datorită universalității sale. Denimul este motorul său, iar denimul este un produs de bază pentru modă la nivel mondial. Fie prin subversiune, ironie sau, uneori, curaj, tot timpul se spunea ceva mai mult prin fiecare piesă Diesel. Există și la momentul actual comentarii despre acea epocă, așa cum și acum sunt prezente reflecții ale momentului. Uită-te atent și le vei găsi peste tot.

Având asta ȋn minte, Renzo a dorit să creeze o capsulă stratificată; una ce readuce în prezent piese Diesel de epocă în timp ce le actualizează pentru 2021, un an în care lumea arată cu totul diferit față de cea din anii 1980. El a numit-o Diesel x Diesel și ador acest titlu meta-referențial. Este o colecție de piese „clasice” restructurate, aduse în noul concept de îndrăznelă de acum. Linia este o ediție restrânsă de 24 de piese, selectate dintr-un registru de mii de piese vestimentare.

Pentru a acompania această colecție, m-am gândit la o campanie nou-nouţă. Se numește „ Fake Smiles”, dar sintagma are de-a face mai mult cu exagerarea, decât cu artificiul acestei expresii. Canalizarea mantrei Diesel, „For Successful Living”, a dus la apariția „Fake Smiles” care este despre căutarea noastră constantă a fericirii. Imaginile campaniei prezintă subiecți în scenarii cotidiene zilnice, toate mascate prin intermediul unor expresii de veselie exagerată, care creează imagini suprarealiste, evocă un sentiment de nostalgie și surprind spiritul decadelor care au inspirat această colecție.

Intenția noastră este de a orienta Diesel către anii 2020, cu un nouă direcție; una care îi onorează statutul emblematic și istoria unică, dar care este alimentată de curenții globali și interconectați de astăzi. Este un moment extraordinar pentru a fi director creativ și aștept cu nerăbdare să vă împărtășesc mai multe pe parcursul acestui an.

Glenn

MAI MULTE DESPRE COLECŢIE
Diesel x Diesel s-a născut din dorința lui Renzo Rosso de a reintroduce emblemele noastre atemporale în actualitatea modernă. Capsula capătă o estetică distinctă, nord-americană, cu o reamintire profundă a tuturor călătoriilor memorabile de cercetare pe care Renzo și echipa sa multiculturală de design le-au făcut la sfârșitul anilor '80. Reperele de inspirație provin de la îmbrăcămintea universitară, Route 66 și identificatorul esențial Diesel al vestimentației utilitare (workwear). O jachetă studențească a fost reinterpretată în formula de piele tratată, într-o nouă manieră Diesel, cu aplicații pe omoplați. O jachetă dintr-un mix de materiale, shearling, bumbac, piele și lână jacquard fost recreată; a fost inspirată inițial de o călătorie de cercetare de la sfârșitul anilor 1980, în sudul S.U.A. O vestă din piele tratată, de la finalul anilor 1980, are aplicații care te transpun într-o călătorie tipic americană. Pentru fiecare piesă, ideea care stă la bază este punerea în legătură a entităților care sunt separate, fie guvernamental (prin intermediul frontierelor terestre), fie temporar (atunci și acum).

Diesel x Diesel continuă cu o linie denim care include o siluetă dreaptă pe picior, cu detalii și aplicații din piele menite să imite pantlonii de călărie. Piesa de referință originală este una de la finalul anilor 1980. Cu o formă lălâie și bizară a acestor pantaloni pseudo-trompe-l’oeil, există ceva adecvat pentru ei în stilul casual din 2021. Sunt disponibile și alte patru modele de pantaloni din denim, fiecare de inspirație din anii 1980, pe care au fost adăugate betelii contrastante pentru diferențiere. Completările colecției Diesel x Diesel includ hanorace cu glugă, fuste mini și cămăși restilizate.