Scurta istorie a cerceilor de aur. De ce ii poarta atat de multa lume? - ❤️ Fashion8

Scurta istorie a cerceilor de aur. De ce ii poarta atat de multa lume?

Cele mai vechi dovezi ale purtarii cerceilor dateaza din 2400 inainte de Hristos, perioada in care soldatii din Persia purtau un cercel in ureche iar egiptenii purtau astfel de podoabe pentru a indeparta spiritele rele.


Aceste bijuterii au evoluat continuu, fiind creati din diverse materiale: lemn, piatra, scoici si metale pretioase. Astazi, cei mai populari cercei sunt cei din aur, un metal pretios care pe langa aspectul placut pe care il are, reuseste sa convinga prin numeroase beneficii asupra sanatatii purtatorilor.

Cum porti o pereche de cercei de aur?

Istoria cerceilor din aur este si ea bogata, datand inca din vremea minoienilor, o civilizatie care si-a consolidat pozitia comerciala in lume prin prelucrarea si comercializarea metalelor.

Importanta micilor bijuterii a fost atat de mare de-a lungul timpului, incat au fost amintite si in Biblie.

Desi pentru o buna perioada moda cerceilor a disparut (in perioada Evului Mediu si a Renasterii) sau a fost destinata oamenilor din clasele inferioare ale societatii, popularitatea lor a inceput sa creasca din nou in perioada moderna. Acestia au insotit moda feminina in secolele XVII, XVIII sau XIX si au devenit foarte variati ca forme si marimi in secolul XX.

Care sunt semnificatiile cerceilor de aur in perioada actuala?

In general, semnificatia cerceilor din aur este una estetica. O multime de persoane, fie barbati sau femei, aleg sa poarte cercei cu scopul de a atrage atentia si de a-si colora outfitul.

In anumite culturi insa, exista cercei de aur care au conotatii religioase sau pot fi subiectul unor superstitii.

In islam, barbatii nu au voie sa poarte bijuterii din aur, deoarece acesta reprezinta luxul, iar luxul duce la distrugere. Femeile au, totusi, voie sa poarte astfel de bijuterii.

In multe culturi africane lucrurile stau cu totul si cu totul altul, cerceii fiind instrumente excelente pentru evidentiere in societate si fiind purtati de toata lumea.

De ce sa porti cercei din aur?

In primul rand, pentru ca iti poti accesoriza hainele cu bijuterii discrete, dar totusi foarte stralucitoare si interesante.

In al doilea rand, pentru ca se spune ca aurul are o multime de beneficii pentru sanatate: imbunatateste memoria si puterea de concentrare, creste nivelul de energie, contribuie la protectie impotriva depresiei sau chiar ajuta la reglarea digestiei.

Un alt motiv pentru care cerceii din aur merita sa fie purtati este faptul ca sunt valorosi. Investitia in aur a fost intotdeauna o investitie buna, iar atata vreme cat acesta este purtat in urechi, ai garantia faptului ca ai intotdeauna la indemana ceva de valoare.

Nu in ultimul rand, este bine sa porti cercei din aur pentru ca poti descoperi mii de modele care mai de care mai interesante si iti poti contura un outfit personalizat si interesant.

 

 

 

Scurta istorie a cerceilor de aur. De ce ii poarta atat de multa lume? - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
superpantofi.ro

factcool

reserved

NOUTATI IN SHOPPING: Haine

NOUTATI IN SHOP: Incaltaminte