YVY si Ninina vin la Designers Boutique din Bucuresti Mall-Vitan

Două branduri românești și inovatoare, unul de marochinărie (YVY) și celălalt de haine și încălțăminte minimaliste pentru copii (Ninina), vor ocupa în perioada 13 mai – 9 iunie spațiul pus la dispoziție designerilor români de către București Mall-Vitan.

Între 13 mai și 9 iunie, cele mai recente colecții ale YVY și Ninina se vor găsi în pop-up store-ul Designers Boutique din București Mall-Vitan. În urmă cu un an, centrul comercial a lansat acest proiect unic în România, proiect dedicat sprijinirii designului autohton. Creatorii români au astfel la dispoziție timp de patru săptămâni un spațiu special amenajat, consacrat expunerii și vânzării colecțiilor. Datorită acestui proiect, mai mult de 15 designeri au reușit să își facă și mai cunoscute articolele în rândul fashionistelor care frecventează București Mall-Vitan.

YVY reprezintă o afacere de familie de peste 40 de ani în domeniul marochinăriei, născută din dragostea pentru genți și portofele. Compania s-a impus pe piață atât prin calitate, cât și prin designul atractiv al poșetelor și al plicurilor de zi, cât și de seară ce urmează întotdeauna liniile elegante ale ultimelor tendințe internaționale. Pielea și accesoriile fine folosite de YVY, gama largă de culori și texturi, eleganța și calitatea poșetelor executate manual satisfac și cele mai rafinate gusturi.

Departamentul de producție al YVY este alcătuit din meșteri artizani care, ajutați de linia de utilaje performante cu care este dotată fabrica, execută cu multă pricepere și măiestrie produsele. Totodată, compania creează produse inovatoare, de exemplu, Smart Bag. Este o geantă echipată cu încărcător pentru tabletă, telefon, laptop sau aparat foto și cu un dispozitiv pentru a lumina interiorul genții. Orice geantă YVY poate deveni Smart Bag.

Cât despre Ninina, acest brand autohton a fost înființat în 2014, dintr-o joacă mai mult, din dorința simplă de a crea hăinuțe frumoase pentru copii. Elementul distinctiv al hainelor și încălțărilor pentru cei mici create de acest designer este simplitatea. Modelul de business al Ninina include colecțiile capsulă, în serie limitată.

Hăinuțele Ninina se potrivesc tuturor copiilor și mămicilor care vor să iasă din tipare. Or, “a ieși din tipare” în moda pentru copii înseamnă, cel puțin în viziunea creatoarei acestui brand, a purta haine mai simple, cu printuri minimaliste, nu comerciale, cu o cromatică caldă (vie sau pastelată), din materiale naturale, realizate etic și produse local. În fiecare sezon, apar tipare noi, însă Ninina are deja câteva stiluri consacrate – fustele lungi, rochițe cu multe volane, salopetele din in, kimonouri, care se vor repeta sub diferite forme în fiecare sezon.  

Despre București Mall – Vitan și fashion:
București Mall – Vitan este primul centru comercial modern de tip shopping mall din România, deschis în septembrie 1999. Încă de la lansare, București Mall a redefinit experiențele urbane ale publicului și a deschis noi drumuri în materie de modă și entertainment.  În 2018, mixul de branduri și de magazine continuă să ofere experiențe inedite.  De exemplu, magazinul MANGO din București Mall – Vitan este cel mai mare din estul Europei și singurul 3-în-1 din România, cu colecții pentru femei, bărbați și copii, de la nou-născuți până la 14 ani. De asemenea, magazinul Douglas din București Mall Vitan, deschis în 2017, este unul dintre cele mai mari din țară. La 20 de ani de la inaugurare, București Mall continuă să fie un trend setter: recent, a devenit singurul centru comercial din România care găzduiește un magazin al cunoscutului retailer britanic TOPSHOP l TOPMAN.

Dedicat promovării celor mai noi tendințe din modă, București Mall – Vitan organizează în mod regulat și workshop-uri pe teme de fashion suținute de Irina Markovits, stilist personal și colaborator al mallului.