Tinute de dama pentru evenimentele de vara: Cum interpretezi dress code-ul de pe invitatie? - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
Tinute de dama pentru evenimentele de vara: Cum interpretezi dress code-ul de pe invitatie?

De îndată ce cresc temperaturile, calendarele se umplu de evenimente, care mai de care mai sofisticate.

De la petreceri tip cocktail și garden parties, până la nunți sau dineuri elegante, toate au un dress code specific.

Nu este suficient să vezi dress code-ul scris pe invitație, trebuie să știi să îl interpretezi și să îl adaptezi stilului propriu. Iar când acesta nu este specificat, trebui să îl descifrezi înainte de a face o alegere vestimentară.

Află de la designerii Karen Millen care sunt regulile vestimentare pentru dress code-urile de eveniment și inspiră-te din ideile lor de ținute de ocazie ca să creezi outfitul perfect pentru orice summer party.

Iată care sunt principalele dress code-uri de eveniment, de la informal, la formal:

1. Dress code-ul Casual, pentru evenimentele informale
Chiar dacă dress code-ul casual te poate duce cu gândul la jeanși și o pereche de teniși, nu te grăbi să îmbraci acest outfit la un eveniment.

Ținuta casual de eveniment trebuie să fie relaxată, dar totuși sofisticată. Optează pentru piese feminine versatile, cum ar fi rochiile tip cămașă sau salopetele cu pantaloni culotte, pe care le poți accesoriza în stil casual.

Dress code-ul Casual, pentru evenimentele informale

2. Dress code-ul “Dressy Casual”, pentru evenimentele semi-formale
Acesta este dress code-ul de referință pentru petrecerile de vară. După cum sugerează și numele, ținuta pentru un eveniment “dressy casual” trebuie să fie o îmbinare a stilului elegant cu cel casual.

Fie că alegi să porți o rochie lejeră sau o ținută din două piese, cu fustă sau pantaloni, vei fi în acord cu regulile vestimentare “dressy casual”.

Poartă piese cu accente moderne, realizate din materiale precum mătasea sau stofa, care îți vor conferi un plus de eleganță.

Dress code-ul Dressy Casual, pentru evenimentele semi-formale

3. Dress code-ul “Beach Formal”, pentru evenimente formale pe plajă
Dacă mergi la o nuntă romantică pe plajă, codul vestimentar “beach formal” este de la sine înțeles.

Alege ținuta în funcție de caracteristicile locației: poartă o rochie vaporoasă în culori vii, precum, galben, roz sau albastru. Renunță la mult iubita pereche de stiletto și încalță o pereche de sandale elegante fără toc sau cu platformă, potrivite pentru plajă și bucură-te de peisajul de vis.

Dress code-ul Beach Formal, pentru evenimente formale pe plaja


4. Dress code-ul Cocktail, pentru petrecerile elegante
Petrecerea tip cocktail este singurul tip de eveniment cu dress code omonim, așa vei ști ce ținută să porți fără să te uiți pe invitație.

Există o mulțime de modele de rochii tip cocktail din care poți alege, în funcție de tipul de siluetă și de stilul personal. Ținuta cocktail permite atât purtarea rochilor midi, cât și a rochilor mini.

Dacă vrei să te diferențiezi de ceilalți invitați, regulile de dress code cocktail îți permit să porți și un costum cu pantaloni sau o salopetă elegantă.

Dress code-ul Cocktail, pentru petrecerile elegante

5. Dress code-ul “Black Tie Optional”, pentru nunți
“Black Tie Optional” este codul vestimentar pe care îl vei întâlni la nunțile clasice. Mai puțin formal decât “black tie”, acesta îți permite să porți rochii de cocktail cu lungimi decente și croieli care nu dezvăluie prea mult privirii.

În cazul în care te simți mai confortabil într-o ținută din două piese, poți opta pentru un costum cu pantaloni sau cu fustă.

Dress code-ul Black Tie Optional, pentru nunti

6. Dress code-ul “Black Tie”, pentru evenimente formale
Dacă ai fost invitată la un eveniment elegant tip dineu, bal sau nuntă, cel mai probabil ținuta va fi “black tie”.

Regulile “black tie” pentru ținutele de damă spun ca ar trebui să porți o rochie lungă de seară sau o rochie de cocktail elegantă. Dacă mergi pe varianta de rochie cocktail, alege un model midi, pentru un look sofisticat.

Dress code-ul Black Tie, pentru evenimente formale

7. Dress code-ul “White Tie”, pentru ceremonii și gale
Pentru că “white tie” este cel mai formal dintre codurile vestimentare de eveniment, ținuta trebuie să fie elegantă și fără cusur. Regulile pentru acest dress code sunt destul de stricte și impun doamnelor o rochie elegantă, lungă până la glezne.

Fie că alegi o rochie amplă, de bal, fie că optezi pentru o rochie tip sirenă, accesorizează ținuta cu o pereche de mănuși lungi și bijuterii prețioase pentru un plus de rafinament.

Dress code-ul White Tie, pentru ceremonii si gale

Cum alegi ținuta pentru evenimentul care nu îți oferă dress code?
Când invitația nu îți dă indicații cu privire la ținută, trebuie să deduci dress code-ul din tipul, locația și ora evenimentului.

Unui eveniment formal precum o gală festivă, îi va corespunde un dress code elegant, în timp ce unui eveniment informal cum ar fi un garden party, îi va corespunde un dress code mai casual.

De asemenea, o locație elegantă de interior va trăda un eveniment formal. Locațiile în aer liber vor avea un dress code mai relaxat decât cele de interior. Evenimentele ce au loc după ora șase seara vor avea întotdeauna un cod vestimentar mai formal, mai exact ținută “cocktail”, “black tie optional”, “black tie” sau “white tie”.

Urmează regulile vestimentare specifice fiecărui eveniment, însă nu face compromisuri când vine vorba de stilul personal. Te vei simți mult mai bine într-o ținută de ocazie care te reprezintă.

Vezi colecția de primăvară-vară de la Karen Millen și inspiră-te pentru ținutele de eveniment din sezonul cald.