TIPS & tricks Miele: cum sa calci mai usor

Călcatul poate să nu fie activitatea ta preferată însă, aplicând câteva trucuri, te poți ocupa de hainele tale preferate într-un mod plăcut și eficient, având, în același timp, grijă de ele. Specialiștii Miele îți recomandă cum să calci ușor trei dintre cele mai comune piese vestimentare dintr-o garderobă: cămășile, pantalonii și fustele.


Ai nevoie de:

- Un fier de călcat
- O masă de călcat
- Apă
- Apret, dacă utilizezi de obicei
- Atenție

Fierul de călcat trebuie să aibă talpa curată, fără urme de uzură, care pot deteriora hainele, iar masa de călcat este indispensabilă. Deși alte suprafețe pot fi utilizate în situații de urgență, în contact cu talpa fierbinte a fierului de călcat, acestea pot deteriora hainele. Mesele de călcat sunt special destinate să îți ușureze munca, fiind dotate cu material ignifug, ce permite în același timp aburului să iasă de sub haine.

Cămășile

Cu tehnica potrivită, poți obține o cămașă călcată în aproximativ 3 minute. Iată cum să faci asta cât mai eficient și cu un minimum de efort:

- Începe cu mânecile, care apoi vor fi lăsate pe marginile mesei de călcat. Dacă le lași le final, riști să șifonezi alte suprafețe ale cămășii pe care le-ai călcat deja.

- Deschide manșetele! Asta te ajută și să calci întreaga mânecă mult mai ușor

- Gulerul nu trebuie călcat îndoit, ci așezat întins pe suprafața de călcat. Poate părea contraintuitiv, ca în cazul manșetelor, dar în realitate este mult mai comod și eficient.

- Lasă cămașa pe umeraș câteva minute înainte de a o purta pentru a se răci. În acest interval, forma ei ”se stabilizează”.

Pantalonii

În cazul lor, aburul și presarea ușoară funcționează mai bine decât mișcarea și căldura fierului de călcat.

- Pentru a găsi cuta pantalonilor trebuie să îi așezi pe masa de călcat și să aliniezi cusăturile piciorului.

- Cuta se oprește la 15 cm sub talie sau până la pliuri, dacă există. Mereu calcă mai întâi cuta din față.

- Pantalonii ar trebui apoi atârnați de talie o oră sau două pentru a se așeza cuta.

Fustele

- Pentru majoritatea fustelor, trebuie doar să începi să calci din partea de sus. Excepție fac fustele care se lărgesc în partea de jos. În cazul lor trebuie să începi invers.

- Pentru fustele cu pliuri, poți fixa pliurile cu agrafe de păr sau de acte, dar evită plasticul. Lățimea pliurilor călcate trebuie să depășească lățimea fierului de călcat. Calcă doar pliurile fixate, de sus în jos.

- Fustele din mătase trebuie călcate pe dos și e recomandat să folosești o bucată de bumbac sau in între articolul de mătase și talpa fierului de călcat.

Temperatura potrivită pentru materialele potrivite

Mătasea și poliesterul necesită atenție sporită pentru ca pot fi foarte ușor distruse. Pentru ele trebuie să folosești cea mai scăzută temperatură a fierului tău de călcat. Opțional, poți folosi o bucată de material de in între talpa fierului de călcat și haina pe care o calci. Inul este recomandat pentru că nu lasă scame și permite trecerea aburului.

Un nivel mediu de căldură e indicat pentru lână și vâscoză și unul ridicat pentru bumbac și in. Dacă nu ești sigură de natura materialului pe care îl calci, e mai sigur să utilizezi o treaptă inferioară.

Pentru situații în care nu ai posibilitatea să calci, poți expune haina în baie unde dai drumul la apă fierbinte sau să pulverizezi apă pe aceasta și să presezi cu un obiect drept și greu.

Rezultate perfecte

Să fie totul ca la carte, confortabil și sigur, în același timp, specialiștii Miele au gândit sistemul de călcat cu aburi de la Miele B 3847 FashionMaster. Acesta încorporează tot ce ai nevoie pentru un călcat fără cusur și este dotat cu o serie de funcții extrem de utile, precum talpa cu profil de fagure, pe care o găsești exclusiv la Miele, care permite aburului să fie distribuit din întreaga suprafață a fierului de călcat pentru alunecarea mai lină şi mai eficientă deasupra rufelor. Față de fiarele de călcat convenționale, aburul este distribuit cu viteza fulgerului prin canalele mici de pe întreaga talpă a fierului.

De altfel, presiunea de până la 4 bari a aburului și volumul constant de 100g/min permite pătrunderea acestuia în cele mai groase materiale, scurtând durata sesiunii de călcat.

Alături de rezultatele profesionale, sistemul FashionMaster format din fierul de călcat, generatorul de aburi și masa de călcat generează confort prin sistemul de ridicare 1-2, fiind instalat imediat, fără efort.

Sesiunile de călcat pot fi completate de uscătoarele Miele cu program SteamFinish, prin care rufele sunt expuse la particule fine de abur în tamburul cu profil de fagure, fiind vizibil netezite.