Somn odihnitor, somn usor! Iata sfaturile expertilor pentru un somn de calitate in anul 2017! - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
Somn odihnitor, somn usor! Iata sfaturile expertilor pentru un somn de calitate in anul 2017!

Un somn de inalta calitate ne imbunatateste memoria, stabilitatea emotionala si contribuie la o stare buna de sanatate.

In 2017, este timpul sa acorzi o atentie mai mare calitatii somnului, daca iti doresti rezultate pozitive pe plan profesional, dar si personal. Psihologii si cercetatorii au confirmat ca exista o legatura stransa intre calitatea somnului si rezultatele pe care le avem pe parcursul zilei.

Expertii magazinului online de saltele www.saltele-online.ro iti propun sa incepi prin a-ti seta un obiectiv in ceea ce priveste somnul. Avem nevoie de cantitati variabile de somn, de obicei intre 6 si 9 ore de somn in fiecare noapte, dar este important sa-ti dai seama care este cea mai buna varianta pentru tine. De asemenea, expertii spun ca este necesar sa-ti creezi o rutina si sa mergi la culcare la aproximativ aceeasi ora in fiecare zi, inclusiv in weekend.

Daca vrei un somn de calitate in 2017, atunci si mesele tale trebuie organizate. Ia 3 mese principale in fiecare zi, planifica cina cu aproximativ 3 ore inainte de ora de culcare si alege ingrediente proaspete, pline de nutrienti, care sa nu solicite foarte mult sistemul digestiv. Bauturile precum cafeaua si alcoolul sunt de evitat, deoarece si acestea pot perturba somnul. Un somn ‚superficial’ este cauzat si de deshidratare, asa ca asigura organismului cantitatea necesara de lichide pe parcursul zilei, pentru a evita trezirea in timpul noptii.

Tehnologia actuala reprezinta de multe ori cauza unui somn precar. Ecranele telefoanelor, ale televizoarelor si calculatoarelor induc starea de gandire creierului, care nu-ti permite sa ai un somn odihnitor. Cel mai potrivit este sa elimini din dormitorul tau orice sursa de lumina care provine de la electronice si electrocasnice. Opteaza pentru o carte inainte de culcare, cititul te linisteste si te pregateste pentru un somn odihnitor.

In ce priveste suportul pentru dormit, expertii in saltele recomanda saltelele realizate din materiale de calitate, care pastreaza o forma naturala a corpului in timpul somnului si permit o buna circulatie a aerului. Saltelele cu memory foam sau latex creeaza un suport eficient, care permite controlul umiditatii din zona de contact dintre corpul utilizatorului si saltea. De cele mai multe ori, aceste tipuri de saltele sunt prevazute cu huse antialergice, care nu permit acumularea de acarieni la suprafata saltelei, oferind un mediu propice pentru un somn de calitate. De asemenea, ionii de argint sau materialele cu aloe vera sunt optiuni potrivite pentru a-ti asigura un somn de calitate. Daca salteaua ta este mai veche de 8 ani de zile, este momentul sa o schimbi, deoarece aceasta isi schimba proprietatile initiale si iti pune sanatatea in pericol.

Asadar, fa aceste cateva modificari la inceputul anului 2017 si asigura-ti un somn odihnitor si energie pe parcursul intregului an!