Made With Love Romania: covoare oltenesti tesute manual - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
Made With Love Romania: covoare oltenesti tesute manual

Saptamana trecuta, la Galeria Occidentului din Bucuresti, s-a lansat oficial proiectul Made With Love Romania, care-si propune sa scoata la lumina frumusetea covoarelor oltenesti tesute manual si totodata, a unuia dintre vechile mestesuguri traditionale românesti.


In cele 3 zile ale expozitiei, vizitatorii (presa, personalitati ale lumii artistice si culturale autohtone, VIPs, publicul larg) au putut admira zeci de covoare splendide din lana, in culori vibrante si modele florale sau geometrice stilizate, inspirate din bogatia folclorului autentic românesc, expuse in decorul eclectic al Galeriei Occidentului.

Alina Mitrica, fondatoarea Made With Love Romania, despre ideea ce a stat la baza proiectului:
“Made with Love Romania a plecat de la ceea ce ma defineste pe mine, originea mea, a mamei mele, a bunicii mele, a strabunicii. M-am nascut in sudul Olteniei si pana la 7 ani am crescut in casa bunicilor. In fiecare vara, bunica vopsea lana in culori minunate, iar iarna tesea povesti cu acele culori de vis.

Nu se mai tes covoare de mai bine de douazeci de ani. Multe gospodarii au fost modernizate, lucru bun de altfel, insa o parte dintre velinte si chilimuri nu au supravietuit modernizarii. Pe altele le-au distrus moliile sau timpul. Impreuna cu familia mea, recuperam covoare vechi atat din zona Olteniei de unde sunt majoritatea, dar si din alte zone ale tarii cu traditie in tesut, le curatam, reparam daca este cazul si incercam sa le gasim un loc de cinste in casele celor care le apreciaza, in Romania sau peste hotare..

Toate covoarele si velintele sunt unicat, lucrate manual din fir de lana pe urzeala de bumbac. Vechimea lor poate ajunge la peste 100 de ani, iar cei ce veti decide sa le luati in casele voastre veti achizitiona o poveste tesuta, o parte din istoria si indemanarea femeilor din satele României.”

Covoarele le puteti descoperi si admira pe indelete pe www.madewithloveromania.ro, de unde totodata il puteti alege pe cel preferat pentru a-l integra in decorul locuintei.