9 tendinte in amenajarea casei pentru anul 2020 - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
9 tendinte in amenajarea casei pentru anul 2020

De la art deco la vibratiile anilor ’70, de la culori pastelate la nuantele anilor ’80 si la imprimeurile etno, sugestiile pentru decorarea casei in 2020 sunt nenumarate si sunt in contrast perfect cu tehnologiile moderne, casele inteligente, ecranele tactile.


Asadar, anul 2020 se anunta unul al asocierilor cald – rece, trecut – prezent. Designerii de interior ai Mobshop au creat o lista cu cele mai importante 9 tendinte in amenajarea casei pentru anul 2020. Iata care sunt acestea:

- Simplitatea japoneza este tot mai mult apreciata, astfel ca materiale considerate `umile`, precum ratan, iuta, canepa, teracota, vor fi utilizate intens in decorarea casei.

- Marmura a fost considerata intotdeauna un material nobil. Utilizarea ei in amenajarea casei creeaza un impact puternic, indiferent ca vorbim despre o mica vaza, o masuta de cafea sau un intreg perete realizat din marmura.

- Cine a avut ocazia sa viziteze Milan Design Week 2019, a putut observa peste tot covorul. Textura sa moale si confortabila este preferata de designeri pentru a conferi un aer retro. Chiar daca nu ti-ai propus sa redecorezi intreaga locuinta in 2020, prin simpla schimbare a covorului poti crea o noua atmosfera la tine acasa.  

- Tapetul va fi vedeta anului 2020, iar texturile florale si cele 3D se regasesc intre preferintele designerilor. Prin utilizarea lui, se confera o nota artistica incaperii, simuland o opera de arta.   

- In ceea ce priveste luminile, neonul este extrem de apreciat. De asemenea, literele si instalatiile industriale luminoase isi vor gasi tot mai mult loc in locuintele redecorate in 2020.

- Imprimeurile fac diferenta. Iar cand vine vorba de alegerea lor, totul e permis. Poti alege sa creezi un design unitar sau poti merge pe eclectism. Poti opta doar pentru imprimeuri geometrice, poti imbina modelele florale cu cele animale ori imprimeurile inspirate din diverse culturi ale lumii.

- Proiectarea circulara a obiectelor este un nou tel pentru designeri. Deoarece sunt tot mai multe semnale de alarma cu privire la mediu, arhitectii si designerii vin cu solutii de reutilizare a unor elemente de design interior, precum cele realizate din plastic, sau crearea unor obiecte ecologice. In 2020 poti da o noua utilizare unor obiecte din casa ta, lasa creativitatea sa-si spuna cuvantul!

- Formele feminine au fost intotdeauna preferate de designeri, deoarece contrasteaza perfect cu materiile prime, precum betonul si alama. Astfel, in 2020, liniile curbe si siluetele isi vor gasi cu usurinta loc in decorarea casei, fie ca vorbim de o vaza, de o lampa de podea, de un fotoliu ori alte piese de mobilier.  

- Pentru a complimenta formele feminine, designerii propun asocierea acestora cu texturile moi, in tonuri pamantii silentioase. Lana, fetrul sau tweed-ul au o atingere placuta, moale si creeaza apropiere.

Designerii Mobshop sustin ca, in 2020, vom vorbi tot mai mult despre design sustenabil si natura ca tema decorativa. Acestia propun sa ne lasam inspirati de tot ce ne inconjoara si sa cream un spatiu primitor, avand la baza respectul fata de natura.

Sursa: www.mobshop.ro