Calatorie in tara microbilor - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 
Calatorie in tara microbilor

Ne place, cand mergem in vizita, sa vedem ca in casa respectiva totul este perfect aranjat, fiecare lucru este pus la locul lui si peste tot miroase a curatenie.

Aplicam locuintei, pe loc, eticheta „Curat, de poti sa lingi pe jos!”. Insa, desi suna jucaus expresia, este indicat sa ne oprim aici si sa nu facem in niciun chip asa ceva, chiar daca am fi tentati sa credem ca se poate. Ceea ce putem percepe cu privirea, nu are nicio legatura cu MiseryLand (Tara Microbilor), pentru ca acest tinut se ascunde perfect, exact in fata noastra, precum se ascundea misterul in serialul Twin Peaks, unde niciodata „lucrurile nu sunt ceea ce par a fi...” Cu adevarat alarmant este atunci cand se vede cu ochiul liber ca lucrurile nu stau deloc bine: deranj si dezordine, praf, murdarie, grasime pe pardoseli, faianta si, surpriza, chiar si pe obiecte despre care nici prin cap nu v-ar fi trecut ca pot fi adevarat bombe de microbi.  

Asadar, ce-ati zice sa facem o mica excursie de recunoastere prin MiseryLand? In primul rand cetatenii acestei tari, microbii, sunt microorganisme ce pot fi intalnite, practic, peste tot: aer, apa, sol, organisme vii, mancare, suprafete orizontale, verticale, plane sau neplane, etc... Mare tara, nu? O mare parte dintre microbi nu au un potential daunator pentru om, traiasca politia sistemului imunitar, capabil sa protejeze organismul de infectii... Dar gasim numerosi locuitori din Miseryland care ne pot afecta: virusurile si bacteriile! Din cauza lor putem avea infectii urinare, tuberculoza, raceala, gripa, herpesuri, toxiinfectii alimentare, faringita si altele. Insa pana sa aflam cum contracaram si acesti inamici periculosi, adevarati interlopi pentru sanatatea noastra, hai sa cunoastem principalele zone sau „orase” din aceasta tara neplacuta, care, din pacate, are granita langa casa noastra - iar uneori incearca sa ne invadeze teritoriul si sa ne cucereasca!

Capitala, doamnelor si domnilor, este Vasul de toaleta, cu 500.000 bacterii / cm patrat. Urmeaza cel mai mare oras din Miseryland: Buretele de bucatarie cu 50.000 de astfel de locuitori pe cm patrat. Apoi Cada cu 18.000 microbi / cm patrat si, in fine, orasele mai mici: Chiuveta de bucatarie 2.700 microbi / cm patrat, Robinetul de la bucatarie 2.050 / cm patrat, Robinetul de la baie 400 / cm patrat, Blatul de bucatarie 70 / cm patrat, Cosul de gunoi 60 / cm patrat, Usa frigiderului 50 / cm patrat, Intrerupatorul de la baie 30 / cm patrat si Telecomanda 10 / cm patrat. Parca situatia nu mai este deloc asa cum o vedeati la inceput, nu-i asa?

Va vine sa credeti sau nu, per total, adaugand acestor aglomerari de bacterii si suprafetele corespunzatoare (pardoseli, gresie si faianta), ajungem la concluzia ca bucataria este focarul numarul 1, iar baia este pe locul 2! Inca v-a ramas gandul la nevinovatul burete de bucatarie, nu-i asa? Atunci, e simplu: va propunem sa-l schimbati mai des! Retineti ca buretii de bucatarie, carpele sau stergarele si lavetele umede sunt principalii furnizori de microbi pentru ca, pe acestia - din cauza porilor si a contactului repetat cu apa si alte diverse lichide sau resturi alimentare - au loc inmultiri exponentiale ale agentilor bacterieni.

Daca vreti sa luptati pentru sanatatea voastra si a familiei, schimbati cat mai des obiectele consumabile de care v-am vorbit mai sus. In plus, stergeti-le, curatati-le si dezinfectati-le pe celelalte care nu pot fi usor schimbate sau inlocuite. Si curatati atent pardoselile, cu precadere cele din marile orase - Bucatarie si Baie - caci pasiti des pe acolo.

Iar acum, la final, va ofer numele unor agenti de stat, frati din serviciul PONS, toti trei capabili sa rapuna acesti inamici neplacuti si sa-i indeparteze definitiv: Asevi Portocala, Asevi Mio si Asevi Cian! Dupa ce veti realiza cat de folositori va pot fi si cat de mult va pot proteja, nu va ramane decat sa-i chemati cu incredere in casa voastra!